Full pott i mai

Banens bestemann, Morten Stav (830)

Grønberg skotthyllklubb har i løpet av mai gjennomført fire kamper i 1.divisjon og fire i 4.divisjon, og begge lagene er fremdeles ubeseirede med fem seire av fem mulige så langt. Etter tur har Treff, Tor-Tur 1, Korsvegen 1 og Heimdal 1 måttet gi tapt for Grønberg 1, mens Tor-Tur 4, Heimdal 3, Vestsida 2 og Vestsida 1 har lidd samme skjebne i 4.divisjon.

Sist tirsdag var det Heimdal 1 og Vestsida 1 som besøkte skotthyllbanene på Grønberg, på en dag da forholdene viste seg fra sin aller beste side med varmt vær og vindstille. I 1.divisjonskampen kom Heimdal etter fra første kast, og det meste av spenningen forsvant i løpet av kampens 10 første runder. Anført av Morten N og Morten S som til sammen hadde nesten 800 poeng etter 11 kast, var ledelsen oppe i over 400 poeng, og selv om Mortenene dabbet litt av mot sidebytte, var ledelsen aldri truet. Halvveis var stillingen 1700 – 1350.

Morten N fant ikke tilbake til den gode kastingen fra de første 15 kastene etter sidebytte, men dette ble kompensert av at Knut og Jon hevet seg, og da kampen var over hadde Grønberg 1 satt nytt årsbeste med 3430 poeng, den beste lagsummen siden hjemmekampen mot Plattbom i fjor. Heimdal leverte også god kasting med sine 2500 poeng, der Martin Sandø imponerte med 780 poeng. For hjemmelaget kastet Knut (730), Jon (690), Roger (580), Morten N (600) og Morten S (830).

Kampark Grønberg 1 – Heimdal 1

Grønberg 2 møtte for andre uke på rad et Vestsida-lag, og denne gangen var det den yngre garde som skulle måle krefter med Grønbergingene. Guttene fra Lundamo åpnet godt og ledet med nesten 200 poeng etter 9 kast. Men derifra og ut bedret hjemmelaget kastingen sin markant, samtidig som Vestsida falt av noe. Grønberg hadde tatt over ledelsen til sidebytte med knappe 60 poeng, og økte jevnt og trutt utover i 2.omgang. Med en rolig 30-runde til slutt, reddet de akkurat 1200 poeng. Sluttresultatet ble 1200 – 750. Rune ble bestemann med sine 460 poeng, godt hjulpet av 290 poeng de siste 15 kastene. Ellers kastet Trond (420) og Jan Halvard (320).

Kampark Grønberg 2 – Vestsida 2